Heb je vragen over de garantie op jouw aangekochte item of ben je benieuwd wat er gebeurt wanneer je een klacht hebt? Op deze pagina vertellen we je hier alles over. 

 

Garantie

Wanneer je een product op nasmaak.com bestelt, kun je ervan uitgaan dat het product van goede kwaliteit is. Standaard geven wij 2 jaar garantie op alle producten die wij verkopen, maar in veel gevallen is de garantieperiode langer omdat de fabrikant een langere garantie geeft. Op de garantie gelden onverminderd de wettelijke rechten van de consument.

Wij adviseren je om de meegeleverde factuur met daarop je bestelnummer goed te bewaren, met deze informatie kunnen wij je eventuele klacht namelijk zo goed en snel mogelijk in behandeling nemen.

Heb je een product gekocht waar iets mis mee is, neem dan contact op met onze klantenservice dan zorgen wij voor een gepaste oplossing.

 

Klachten

Nasmaak heeft een goede klantenservice hoog in het vaandel staan.

Mocht het onverhoopt toch zo zijn dat je ontevreden bent over je aankoop, over de service of over een ander feit, neem dan contact met ons op. Ongeacht de aard van je klacht, zullen we altijd ons uiterste best doen om een oplossing te vinden die voor beide partijen passend is. 

Je kunt je klacht richten aan de klantenservice. Dit kan via het contactformulier , telefonisch of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Wij garanderen dat je binnen één werkdag een reactie op je klacht ontvangt. Gezamenlijk zullen we een passende oplossing proberen te vinden.

 

Onafhankelijke geschillencommissie

Nasmaak is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk die beschikt over een samenwerking met een onafhankelijke geschillencommissie. Je wordt middels ConsuWijzer.nl door de Stichting Webshop Keurmerk en de onafhankelijke geschillencommissie bijgestaan wanneer je het gevoel hebt niet rechtvaardig geholpen te zijn. 

Home Center

Copyright 2020 Nasmaak.com - Powered by Lightspeed
Cash Pin