Retourneren

Vragen over retourneren? Op deze pagina het antwoord. Heb je ondanks alles toch nog vragen, neem dan contact op met onze klantenservice; zij helpen je graag!

Retourneren

Je hebt een product gekocht bij Nasmaak.com. Helaas kan het voorkomen dat er iets mis is met je bestelling. Dit kan bijvoorbeeld zijn: schade bij levering, een verkeerde levering of het product voldoet niet aan je verwachtingen. Nasmaak.com is net zoals elke andere winkel verplicht om binnen 14 dagen onbeschadigde producten retour te nemen. Voor verdere voorwaarden verwijzen wij je graag naar ”voorwaarden voor retourzendingen” onderaan deze pagina. 

Let op! Als het artikel defect of beschadigd is, meld dit probleem dan z.s.m. na ontvangst!

Als je een product wilt retourneren, kun je ons retourformulier invullen. In dit retourformulier vragen we je om een uitgebreide beschrijving van de  reden van retour en een aantal duidelijke foto’s met betrekking tot de eventuele klacht. Het is niet verplicht om de reden van retour te vermelden, wanneer je  dit wel invult zullen wij dit enkel gebruiken als evaluatie. Het retourformulier vind je in de doos van je bestelling en via de link hieronder.

Verdere informatie vind je in het retourformulier.

Download hier het retourformulier

 

Wij kunnen je retour alleen snel en correct afhandelen met een volledig ingevuld retourformulier. Het is daarom noodzakelijk dat je de aangegeven stappen volgt.

Voorwaarden retourzending

Aan de retourzendingen zijn een paar algemene voorwaarden verbonden. Hieronder staat kort beschreven welke voorwaarden Nasmaak.com hanteert bij een retourzending.

Retourneren binnen 14 dagen

Het recht op retour vervalt na 14 dagen na ontvangst van de bestelling. Met de volgende voorwaarden dien je echter wel rekening te houden:

- Op maat gemaakte producten (zoals speciaal bekleding, afmetingen of uitvoeringen) en bezichtigde producten in de winkel (showroom modellen) kunnen niet geretourneerd worden. Deze vorm van retourneren geldt alleen voor verkoop op afstand.

- Retouren worden alleen in behandeling genomen wanneer het product onbeschadigd of in ieder geval in een zo oorspronkelijk mogelijke staat verkeert. In geval van gebruikssporen of beschadigingen behoudt Nasmaak.com zich het recht de retour te weigeren.

Verwerking retourzending

Wanneer wij de retourzending ontvangen, wordt deze in behandeling genomen. Binnen de wettelijke retourneringstermijn van 14 dagen wordt je geld terug gestort. Als je graag een nieuw product wilt, zullen wij dit samen met je afstemmen.

Kosten retourzending

Wanneer een product aantoonbaar beschadigd is bij levering buiten toedoen van jezelf, zijn de kosten voor rekening van Nasmaak.com. Ook bij producten die omgeruild dienen te worden in het geval van bijvoorbeeld een verkeerde levering zijn de retourkosten voor ons. In alle andere gevallen zijn de retourkosten voor de rekening van de consument. Dit is conform onze voorwaarden en de Webshop Keurmerk algemene voorwaarden. Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen behouden wij ons het recht de retour te weigeren of de schade bij de consument in rekening te brengen.