Retourneren

Vragen over retourneren? Op deze pagina het antwoord. Heb je ondanks alles toch nog vragen, neem dan contact op met onze klantenservice; zij helpen je graag!

Retourneren binnen 14 dagen

Je hebt een product gekocht bij Nasmaak. Helaas kan het voorkomen dat er iets mis is met je bestelling. Dit kan zijn schade bij levering, een verkeerde levering of het product voldoet niet aan je verwachtingen. Nasmaak.com is net zoals elke andere winkel verplicht om binnen 14 dagen producten retour te nemen indien onbeschadigd. Voor verdere voorwaarden verwijzen wij je graag naar ”voorwaarden voor retourzendingen” onder aan deze pagina. 

Let op! Indien defect of beschadigd, gelieve het probleem z.s.m. na ontvangt te melden!

Indien je een product wenst te retourneren kun je dit via ons retourformulier. In dit retourformulier wordt gevraagd om een uitgebreide beschrijving van de  reden van retour en een aantal duidelijke foto’s met betrekking tot de eventuele klacht. Het is niet verplicht om de reden van retour te vermelden, wanneer je  dit wel invult zullen wij dit enkel gebruiken als evaluatie. Gelieve het geheel ingevulde formulier retour te zenden aan support@nasmaak.com.

Verdere informatie vindt je in het retourformulier.

Download hier het retourformulier 

 

Wij kunnen je retour enkel snel en correct afhandelen met een volledig ingevuld retourformulier, het is daarom noodzakelijk dat je de aangegeven stappen volgt. Vul bovenstaand formulier in en je ontvangt binnen een werkdag een e-mail met hierin de instructies voor het retour zenden van de artikelen.

Voorwaarden retourzending

Aan de retourzendingen zijn enkele algemene voorwaarden verbonden. Hieronder staat kort beschreven welke voorwaarden Nasmaak hanteert bij een retourzending.

Tot wanneer retourneren

Het recht op retour vervalt binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling. Met de volgende voorwaarden dien je echter wel rekening te houden:

- Op maat gemaakte producten (zoals speciaal bekleding, afmetingen of uitvoeringen) en bezichtigde producten in de showroom (showroom modellen) kunnen niet geretourneerd worden. Deze vorm van retourneren geldt alleen voor verkoop op afstand.

- Retouren worden alleen in behandeling genomen wanneer het product onbeschadigd of in ieder geval in een zo oorspronkelijk mogelijke staat verkeerd. In geval van gebruikssporen of beschadigingen behoudt Nasmaak zich het recht het retour te weigeren.

Verwerking retourzending

Stuur ons altijd een track en trace code van je retourzending. Wanneer wij deze retourzending ontvangen wordt deze in behandeling genomen. Binnen de wettelijke retourneringstermijn van 14 dagen wordt je geld terug gestort. Indien je een nieuw product wilt ontvangen zullen wij dit samen met je afstemmen.

Kosten retourzending

Wanneer een product aantoonbaar beschadigd is bij levering buiten toedoen van jezelf zijn de kosten voor rekening van Nasmaak. Ook bij producten die omgeruild dienen te worden in het geval van bijvoorbeeld een verkeerde levering zijn de retourkosten voor ons. In alle andere gevallen zijn de retourkosten voor de rekening van de consument. Dit is conform onze en de Webshop Keurmerk algemene voorwaarden. Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen behouden wij ons het recht de retour te weigeren of de schade bij de consument in rekening te brengen.

Sommige artikelen worden op afspraak bezorgd, hiervoor kun je zelf of in afstemming met Nasmaak een datum plannen. Mocht je onverhoopt de bestelling willen annuleren dan dien je dit minimaal 48 uur voor de bezorg afspraak te melden. Wordt de bezorg afspraak later geannuleerd dan zijn wij genoodzaakt de transportkosten alsnog in rekening te brengen.

Onafhankelijke Geschillencommissie

Nasmaak.com is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk die beschikt over een samenwerking met een onafhankelijke geschillencommissie. Je wordt middels ConsuWijzer.nl door de Stichting Webshop Keurmerk en de onafhankelijke geschillencommissie bijgestaan wanneer je het gevoel hebt niet rechtvaardig geholpen te zijn. Uiteraard streven wij er naar elke gebeurtenis zo goed mogelijk op te lossen en bieden wij je de mogelijkheid hierover contact met ons op te nemen.