Garantie en klachten

Vragen over Garantie en klachten? Op deze pagina het antwoord. Heb je ondanks alles toch nog vragen, neem dan contact op met onze klantenservice; zij helpen je graag!

Garantie

Wanneer je een product op Nasmaak.com besteld, kun je ervan uitgaan dat het product van goede kwaliteit is. Standaard geven wij 1 jaar garantie op alle producten die wij verkopen, maar in veel gevallen is de garantieperiode langer omdat de fabrikant een langere garantie geeft. De garantie geldt onverminderd de wettelijke rechten van de consument.

Wij adviseren je om het meegeleverde factuur met daarop uw bestelnummer goed te bewaren, met deze informatie kunnen wij je eventuele klacht namelijk zo goed  mogelijk in behandeling nemen.

Heb je een product gekocht waar iets mis mee is, neem dan contact op met onze klantenservice zodat wij kunnen zorgen voor een gepaste oplossing.

Klachten

Nasmaak.com BV heeft een sublieme klantenservice hoog in het vaandel staan.

Mocht het onverhoopt toch zo zijn dat je ontevreden bent over je aankoop, over de service of over een ander feit, neem dan contact met ons op. Ongeacht de aard van je klacht, we zullen altijd ons uiterste best doen om een oplossing te vinden die voor beide partijen passend is. Je kunt je klacht richten aan de klantenservice. Dit kan via het contactformulier , telefoon of stuur een e-mail naar support@nasmaak.com. Wij garanderen dat je binnen 1 werkdag een reactie op je klacht zal ontvangen. Gezamenlijk zullen we een passende oplossing proberen te vinden.

Mocht je dit niet op prijs stellen, dan kun je ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar Nasmaak bij is aangesloten. Mocht er geen oplossing worden gevonden maakt de stichting Webshop Keurmerk het mogelijk om klachten en geschillen op de lossen via de Stichting Geschillencommissie.