Garantie en klachten

Vragen over Garantie en klachten? Op deze pagina het antwoord. Heb je ondanks alles toch nog vragen, neem dan contact op met onze klantenservice; zij helpen je graag!

Garantie

Wanneer je een product op Nasmaak.com bestelt, kun je ervan uitgaan dat het product van goede kwaliteit is. Standaard geven wij 2 jaar garantie op alle producten die wij verkopen, maar in veel gevallen is de garantieperiode langer omdat de fabrikant een langere garantie geeft. Op de garantie gelden onverminderd de wettelijke rechten van de consument.

Wij adviseren je om de meegeleverde factuur met daarop je bestelnummer goed te bewaren, met deze informatie kunnen wij je eventuele klacht namelijk zo goed  mogelijk in behandeling nemen.

Heb je een product gekocht waar iets mis mee is, neem dan contact op met onze klantenservice   dan zorgen wij voor een gepaste oplossing.

Klachten

Nasmaak.com heeft een sublieme klantenservice hoog in het vaandel staan.

Mocht het onverhoopt toch zo zijn dat je ontevreden bent over je aankoop, over de service of over een ander feit, neem dan contact met ons op. Ongeacht de aard van je klacht, zullen we altijd ons uiterste best doen om een oplossing te vinden die voor beide partijen passend is. Je kunt je klacht richten aan de klantenservice. Dit kan via het contactformulier , telefoon of stuur een e-mail naar support@nasmaak.com. Wij garanderen dat je binnen één werkdag een reactie op je klacht ontvangt. Gezamenlijk zullen we een passende oplossing proberen te vinden.

Webshop Keurmerk

Nasmaak.com is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk die beschikt over een samenwerking met een onafhankelijke geschillencommissie. Je wordt middels ConsuWijzer.nl door de Stichting Webshop Keurmerk en de onafhankelijke geschillencommissie bijgestaan wanneer je het gevoel hebt niet rechtvaardig geholpen te zijn.