Binnenkijken bij Ellen

  • Geplaatst op
  • Door Ellen
Binnenkijken bij Ellen

Welkom in ons rijtjeshuisje in het Zeeuwse! Waarschijnlijk geloof je bij binnenkomst in onze woning niet meteen dat hier een gezin woont waarvan de meerderheid man is. Welkom in ons rijtjeshuisje in het Zeeuwse! Waarschijnlijk geloof je bij binnenkomst in onze woning niet meteen dat hier een gezin woont waarvan de meerderheid man is. Ik ben echt de enige vrouw in huis en wat je meteen zal opvallen is het gebruik van mijn lievelingskleur: roze! Mijn vriend en onze twee zoons (10 & 11) zijn er inmiddels aan gewend en kijken vrijwel nergens meer van op. Het geheim zit hem, denk ik, in het contrast. Ondanks het roze is het geen zoete boel.

De liefde voor roze is langzamerhand ontstaan. Toen wij, inmiddels 10 jaar geleden, dit huis kochten kozen we qua kleurgebruik voor een simpele Ral9010 in combinatie met antraciet op de lange wand. Dat bleek al snel geen slimme zet, want de woning leek daardoor kleiner en het nam een hoop licht weg. Daarna heeft de muur meerdere kleuren gehad en heb ik geleerd dat vooral een lichte basis prettig is, omdat ik veel liever speel met accessoires. De witte muur met lichtgrijze lambrisering vormde een perfecte basis voor het huidige interieur. Het gaf veel meer licht en ruimte, zo fijn!

 

 

 

Rust en eenheid

De basis van het interieur is nu wit, grijs en naturel (hout, bamboe). De grote, grijze hoekbank vormt de basis van onze woonkamer. De woonkamer is open en de keuken is wit met betonlook-accenten, dus op deze manier vormt het een rustige eenheid. Alleen, ik denk dat ik allergisch ben voor saai of alledaags, dus natuurlijk móest er iets toegevoegd worden. Sinds kort is er de ‘roze’ muur! Dé eyecatcher in de woonkamer. Je houdt ervan of je vindt het vreselijk, maar ik krijg verrassend veel complimenten uit onverwachte hoek. Iemand gaf me het compliment dat ze helemaal niet van roze houdt, maar dat ze vond dat ik roze stoer weet te maken. Dat vond ik zo leuk om te horen, vooral omdat omschrijft hoe ik zelf ben! Zelfs de mannen vinden het best mooi, al willen ze op hun kamers geen roze! That’s the deal! Althans.., voor de kinderen. Op onze slaapkamer kon ik het niet laten om toch wat roze details te gebruiken.

 

Variatie

Qua meubels houd ik van variatie. Eén serie van dezelfde meubels is dan ook niet aan mij besteed. Heerlijk vind ik het om af en toe een meubelstuk om te wisselen, wat dan weer een verrassende match vormt met de rest. De meubels waar ik van hou zijn industrieel, maar niet te massief. Massieve meubels maken de ruimte kleiner, vandaar dat ik vaak kies voor lichte kleuren & metalen frames, het liefst met doorkijk. De bakkerskast is daar een mooi voorbeeld van. Als opberger is deze kast natuurlijk niet heel handig, maar als boekenkast of pronkkast voor je mooie spullen is hij perfect. Om wat rust te creëren, heb ik de boeken gestapeld met de kaften naar achter, zodat het naturel naar voren komt en een natuurlijk effect geeft. De eettafel is ook een mooi voorbeeld, industriële hairpin-poten met een underlayment-blad. Het oogt licht en bovendien is een ander voordeel dat hij ook flexibel is in te zetten in de ruimte. Met de verschillende stoelen in grijs, wit en roze vormt het toch een vrij rustig geheel, maar in elk geval niet saai!

 

 

 

Accessoires

Ik ben een enorm wispelturig en haal veel inspiratie uit Instagram en Pinterest, heerlijk om daar te speuren naar mooie interieurs! Het nadeel is dat ik dus vaak dingen wil veranderen, maar dat is het voordeel van de lichte basis: je kunt vooral veel wisselen in accessoires! Een klein item kan al een heel groot effect geven. Zo ben ik gek op eyecatchers als mooie posters, lijsten, muurhangers of mijn gepersonaliseerde IXXI aan de wand. De lijsten wissel ik regelmatig af of ruil ik om van wand. De truc hierbij is het Artiteq-railsysteem aan het plafond, waarbij je geen gatenkaas van je muur hoeft te maken. Sierkussens is zo’n andere ‘verslaving’. De materialen en prints kunnen al heel bepalend zijn voor de sfeer die je wilt neerzetten. Voor mij is HK-living altijd één van de merken die met hun collecties perfect aansluiten bij mijn stijl!

 

 

Contrasten

Die ‘eigen’ stijl omschrijven vind ik trouwens enorm lastig. Laten we zeggen dat ik vooral houd van contrasten: stoere materialen met zachte kleuren en low-budget met design, prachtig! En wat ik in het hele verhaal nog vergeten ben te vertellen is dat ik nog een guilty pleasure heb: panterprints! Mijn kledingkast hangt er vol mee, maar zo subtiel mogelijk belandt er ook regelmatig een item met panterprint in het interieur! De woonkamer is helemaal naar m’n zin, die voelt af! (Voorlopig dan, hè?)

Momenteel zijn we bezig de slaapkamers van de jongens aan te passen, want ook die moeten natuurlijk wel met hun leeftijd mee. De stoere uitstraling van Woood is waar ik helemaal blij van word! Genoeg inspiratie hier op Nasmaak.com..(Of eigenlijk te veel ;)) Ben je nieuwsgierig naar de rest van ons huis? Spiek dan gerust eens op mijn Instagramaccount!

Liefs, Ellen

Klantenservice

Home Center

Copyright 2021 Nasmaak.com Powered by Lightspeed
Cash Pin