Binnenkijken bij Lydia

  • Geplaatst op
  • Door Lydia
Binnenkijken bij Lydia

Na jaren dromen en maanden zoeken, zetten wij in juni 2015 voor het eerst voet in ons huis. Een voormalig huurhuis met typische woningbouwkeuken, de kleur van groene appels op de muren en een hokkerige indeling. We werden verliefd op de lichtinval en mogelijkheden die dit huis ons te bieden had en twijfelden dan ook niet lang. In juli zetten we de handtekening en was het huis officieel van ons.

Het daaropvolgende jaar verbouwden we. De keuken ging eruit evenals alle binnenmuren en zelfs een stukje buitenmuur. We trokken nieuwe wanden op, verplaatsten de badkamer naar boven en vervingen al het elektrisch en alle leidingen. We hadden 365 dagen nodig om met hulp van onze vaders en vrienden het huis tot droomhuis om te toveren. De in 1965 opgemetselde muren omhullen een nieuwbouwhuis.

 

Duidelijke visie

Precies een jaar nadat we de sleutels in ontvangst namen en de hamer in de muur zetten, pakte ik de verhuisdozen met daarin de zorgvuldig uitgezochte uitzet uit. Vanaf het begin af aan wist ik hoe het eruit moest gaan zien. Ik wist welke bank ik wilde, wat voor keuken en wat voor vloer. Toen ik de kussens op de bank legde en de kandelaars op tafel zette, was het eindresultaat een exacte match met het beeld dat ik voor ogen had.

 

 

Kleur, sfeer en textuur

Nu, ruim drie jaar later, is er veel veranderd. Hoewel ik nog steeds heel blij ben met de basis snap ik het nu ook als mensen zeggen dat een interieur vormt. Dat je door de jaren heen persoonlijkheid toevoegt en een interieur eigen wordt. Onze huis telt zo’n vijftig muren en toen we hierheen verhuisden waren er negenveertig wit. Evenals onze eettafel, die inmiddels is omgeruild voor een houten exemplaar. De witte kussens op de bank zijn vervangen door grijs en roze-tinten. En eigenlijk omschrijft dat precies wat er de afgelopen jaren is gebeurd: we hebben kleur, sfeer en textuur toegevoegd.

 

Eenheid

De grote blikvanger van de open leefruimte is de vijf meter lange vakkenkast, die ik zelf heb ontworpen en een meubelmaker van underlayment heb laten maken. Daar ben ik zó blij mee! Alle houten meubels zorgen samen met de roze accenten voor eenheid tussen de ruimtes met verschillende functies. De nieuwste aanwinst is de salontafel van HK Living. Heerlijk dat zwarte contrast! Ons volgende project? Een fijn speelplekje voor dochter Manou.

 

Woonwensen

Ik geloof dat een interieur nooit af is. Ik ben tevreden met hoe het nu is, maar heb ook nog genoeg woonwensen. Zo heb ik vorig jaar mijn oog laten vallen op de roze OMG-eettafelstoelen van Zuiver en zou een fijne, stoere leren fauteuil zoals die van Eleonora de zithoek pas écht afmaken. Afgelopen winter kocht ik het groene vloerkleed, maar voor de zomer zou ik ook nog graag een lichter exemplaar willen. Misschien deze van By-Boo? En ohja, de lamp in de keuken, die mag ook wel wat stoerder.

Jullie horen het al: over een jaar ziet het er hier vast weer heel anders uit. Op de hoogte blijven van al mijn (interieur)veranderingen? Ik zou het leuk vinden als je me volgt op Instagram

Klantenservice

Home Center

Copyright 2021 Nasmaak.com Powered by Lightspeed
Cash Pin