5 tips om je interieur een opfrisbeurt te geven

  • Geplaatst op
  • Door Renske
5 tips om je interieur een opfrisbeurt te geven

De dagen worden langer, de zon laat zich weer iets vaker zien en we gaan langzamerhand alweer richting het voorjaar. Het perfecte moment om je interieur een kleine make-over te geven, op te ruimen en een frisse start te maken! Je huis een compleet nieuwe inrichting geven is niet altijd mogelijk, maar af en toe een paar kleine aanpassingen doen kan nooit kwaad. Daarom in deze blog een aantal tips om snel, makkelijk en budgetproof je interieur een opfrisbeurt te geven!

 

1. Opruimen en verplaatsen

Opruimen is natuurlijk een beetje vanzelfsprekend, maar zo belangrijk! Er is niks fijner een schoon, opgeruimd huis. En met opruimen bedoelen we niet alle prullaria in kastjes proppen, maar echt alles even bij langs gaan. Beoordeel alles wat door je handen gaat: Gebruik ik dit nog? Is het nodig? Zo nee, doe het weg en maak ruimte! Ook het verplaatsen van meubels en accessoires kan echt veel verschil maken. Draai de bank eens, deel de vensterbank opnieuw in of verplaats de eetkamertafel. Je went snel aan spullen in je huis, dus door dingen een andere plek te geven krijg je het gevoel dat het 'nieuw' is en kijk je er weer een tijdje met een frisse blik tegenaan.

 

2. Behang of verf

Een iets grotere aanpassing, maar misschien kun je een nieuwe kleur of print in huis introduceren! Hierbij hoef je natuurlijk niet gelijk een hele kamer opnieuw te schilderen. Soms kan het verven of behangen van een klein stukje muur al een leuk effect hebben. Ook een deel van een muur verven in de vorm van lambrisering is een mogelijkheid! Van een strakke lijn tot een hoek of cirkel op de muur.

 

3. Haal leven in huis

Vrolijk je huiskamer, slaapkamer of hal op met mooie bloemen en planten. Planten en bloemen zorgen voor een prettig klimaat en zuiveren de lucht in je huis op een natuurlijke wijze. En ze geven natuurlijk ontzettend veel sfeer! Voor het voorjaar is het een leuk idee om weer wat nieuwe planten in huis te halen. Ook een verse bos bloemen op tafel doet goed. Heb je wel eens naar de kamerplanten in onze winkel gekeken? In deze blog kun je er alles over lezen.

 

4. Trakteer jezelf op nieuwe accessoires

Na al dat schoonmaken, opruimen en verplaatsen mag je jezelf echt wel een beetje belonen. Doordat je spullen wegdoet maak je natuurlijk plaats voor iets nieuws. Een grote fotolijst op je net geschilderde muurtje, een paar nieuwe kussens op de bank of een andere vaas op tafel... Het zijn de kleine dingen die het doen! Zorg er wel voor dat je alles wat je juist nu zo opgeruimd hebt, niet direct weer helemaal gaat vullen. Kies voor een paar grotere accessoires in plaats van heel veel kleine om de rust die je gecreëerd hebt, te behouden.

 

 

5. Een heerlijke geur

Maak het geheel af met een heerlijke, frisse geur. Een lekkere geur kan erg inspirerend en rustgevend werken. De geuren van HKliving zijn onze favoriet! Naast kaarsen kun je ook geurstokjes neerzetten. Met geurstokjes heb je de hele dag door plezier van de geur in huis, zo word je bij binnenkomst elke keer weer heerlijk verwelkomt, en wie wil dat nou niet?

We hopen dat we je door middel van deze blog inspiratie hebben gegeven om lekker in huis aan de slag te gaan!

Klantenservice

Home Center

Copyright 2021 Nasmaak.com Powered by Lightspeed
Cash Pin