Woontrend: Color blocking!

Geplaatst in Trends door Renske

Knallen met felle kleuren is weer toegestaan! Met het voorjaar in het vooruitzicht (duurt natuurlijk nog wel even...) kijken we continu naar de trends van het moment. Het combineren van kleuren, zowel in meubels als accessoires, komt weer helemaal terug. Waar we afgelopen maanden veel natuurlijke tinten tegenkwamen, zien we nu steeds meer frisse plaatjes voorbijkomen! Een gewaagd contrast creëren met opvallende kleuren is helemaal van nu. Met onderstaande afbeeldingen en producten inspireren we je graag; welke collage is jouw favoriet? Kijk mee!

Rust

Bij color blocking draait het allemaal om de combinatie van verschillende en opvallende kleuren. Hierbij is natuurlijk de uitdaging dat je het geheel alsnog rustig probeert te houden. Kies voor bijvoorbeeld twee verschillende tinten in je interieur en pas hier je accessoires ook op aan. Wanneer je kiest voor meerdere kleuren creëer je al snel een onrustig geheel. Met alleen twee kleuren heb je dit niet zo snel. Ook een wit geheel als basis (denk aan muren, vloeren en grote meubels) zorgt ervoor dat de kleuren die je in de kleinere dingen gebruikt er nog meer uitspringen.

Items

Het goed doorvoeren van color blocking in je interieur vraagt om lef! Voor het maximale effect combineer je een felgekleurde muur met strakke en minimalistische meubels. Vind je dit iets too much? Dan kun je ook klein beginnen doormiddel van accessoires. Kies eens voor een ander vloerkleed of nieuwe kussens op de bank. Wanneer dit je bevalt kun je de kleuren die je in je accessoires hebt gebruikt altijd nog doorvoeren naar grotere items in je interieur.

Wat vind jij van de color blocking trend? Zou jij het in je interieur toepassen, of gebruik je misschien al verschillende kleuren in huis? Wij zijn benieuwd; laat het ons weten!