Viva la Vintage! De mooiste retro en vintage stukken voor in huis

Geplaatst in Trends door Renske

Vintage en retro meubels en accessoires zijn de laatste jaren erg populair. Naast alle huidige trends die vooral een mix zijn van modern design en nieuwe producten, zijn meubeltjes met een geschiedenis natuurlijk ontzettend gaaf. Geen kringloopwinkel in de buurt, of kom je maar steeds niet tegen wat je zoekt? Bij een kringloopwinkel moet je natuurlijk een beetje geluk hebben, maar met onderstaande producten haal jij de retro of vintage look met een paar kleine aanpassingen gelijk in huis!

De verschillen

Wat is nou het verschil tussen vintage en retro? Veel mensen denken dat deze twee begrippen ongeveer hetzelfde betekenen. Logisch, ze worden ontzettend vaak door elkaar gebruikt. Laten we het uitleggen! Het vintage begrip komt van oorsprong uit de modewereld. Een vintage kledingstuk - of in dit geval meubel - is kenmerkend in een bepaalde tijd gemaakt én gemaakt voor die tijd. Retro meubels zijn geïnspireerd op een bepaalde tijd en nieuw ontworpen en gemaakt. Het wordt dus niet gekopieerd, het is erdoor geïnspireerd en verwijst ernaar terug.

Retro

Terug van weggeweest: een retro interieur! Deze stijl uit de jaren '50 en '60 zie je bij alle grote woonmerken weer opduiken. Eigenlijk kan je een retro interieur als super tijdloos bestempelen. Eenvoudige vormen, rustige kleuren en grafische prints... In ieder interieur past wel een stoer retro item! Op dit moment zien we veel diepe kleuren als groen, blauw en rood voorbij komen. Ook om gouden details en grafische prints kun je niet meer heen. Allemaal geïnspireerd op de retro woonstijl!

Shop hier al je favoriete retro producten

Vintage

Retro en vintage meubels liggen erg dicht bij elkaar, maar wil je toch iets stoerders in huis creëren? Kijk dan echt eens naar deze woonstijl. Meubels en accessoires van metaal, ouderwetse schoolkaarten en donkere kleuren omschrijven een vintage interieur het best. Ook voor het shoppen van accessoires raden we je aan eens bij een kringloopwinkel of rommelmarkt te gaan kijken. Oude fotolijstjes, een grote koffer of dat leuke schoolstoeltje, ze geven jouw woonkamer dat échte vintage gevoel!

Shop hier al je favoriete vintage producten

Verrassing! Omdat we zo fan zijn van alle retro en vintage producten hebben we speciaal voor jou twee categorieën op de website aangemaakt met de leukste items die passen binnen deze twee woonstijlen. Neem zeker even een kijkje, de linkjes kun je hieronder vinden. Laat je ons ook even weten wat jouw favoriete vintage of retro item is?!