Trend Alert! Verander je huis in een hippe urban jungle!

Geplaatst in Trends door Renske

Sinds een aantal weken hebben wij de super toffe meubels en accessoires van HK Living online toegevoegd. Wij zijn helemaal fan van dit mooie merk! HK is in 2009 in Nederland opgericht en sindsdien ontwikkelen ze elk seizoen weer de leukste producten met een unieke touch. Wat we dit seizoen ontzettend veel terug zien, is de stoere urban jungle stijl. In deze blogpost nemen we je mee in de wereld van avontuurlijke palmbomen, wilde dieren, grote planten en stoere kleuren!

Botanische invloeden

Zoals de titel al aangeeft is het geen nieuwkomer voor je interieur, deze urban jungle trend. De afgelopen jaren hebben we de invloed van botanische prints, groene kleuren en natuurlijke materialen steeds meer zien opkomen. Maar waar het daar vaak bleef bij een leuke cactus en een groen geverfd muurtje, mag je nu helemaal los gaan! Combineer verschillende grote planten bij elkaar, voeg rotan stoelen toe aan je eettafel of behang een muur met een exotisch printje. Het draait allemaal om botanische invloeden. Hoe meer, hoe beter!

Contrast

Waar staat Urban Jungle nou eigenlijk voor en zien we ook meer dan alleen grote palmbomen en natuurlijke materialen? Zeker! Urban betekent namelijk letterlijk 'stedelijk' en dat maakt deze trend nou juist zo leuk. Stedelijk staat natuurlijk ver af van de jungle, de groene kleuren en de natuur. Maar het contrast tussen deze termen is hetgeen wat deze trend echt laat werken! Eigenlijk halen we buiten naar binnen, in welke ruimte dan ook. Op onderstaande afbeelding zie je een ontzettend stoere badkamer waar je de urban stijl van de stad goed terug ziet. De opvallende stenen muur staat prachtig in contrast met de groene plant ervoor. Ook de betonnen muur op de achtergrond van de derde afbeelding laat de rieten hangmat er echt uitspringen!

Accessoires

Natuurlijk hoef je niet je volledige woonkamer om te gooien om de urban jungle trend in huis te halen. Durf je het niet helemaal aan om een muur te met jungle print te behangen of vind je de verzorging van alle grote planten te veel werk? Ook met een aantal leuke accessoires kun je je interieur snel voorzien van een botanische jungle sfeer. Hieronder zie je drie afbeeldingen waarin accessoires op een unieke manier worden toegepast!

We hopen dat je door deze blogpost wat inspiratie op hebt kunnen doen! Neem zeker eens een kijkje op de merkpagina van HK Living, daar staan nog veel meer mooie items en er komen geregeld nieuwe producten bij. Veel shopplezier!

-