Oranje boven! Hoe kan je deze vrolijke kleur op een leuke manier toepassen in je interieur?

Geplaatst in Trends Tips door Renske

Koningsdag staat weer voor de deur! Een perfecte gelegenheid om onze oranje producten in het zonnetje te zetten. Vele kleurtrends vliegen voorbij; groen, geel, goud of roze... Maar oranje blijft altijd een beetje achter. Onterecht vinden wij, want deze kleur kan een super gaaf en opvallend statement zijn in jouw interieur. Voor deze feestelijke dag hoef jij natuurlijk niet je complete interieur een make-over te geven, maar we laten je graag in deze blogpost zien hoe je de kleur oranje op een leuke manier kunt toepassen en combineren. Kijk je mee?

Mixen met andere kleuren

Ondanks dat oranje een hele vrolijke kleur is, kom je hem niet zo vaak tegen in andermans interieur. In de jaren zeventig was dit heel anders, toen zag je deze kleur ontzettend vaak! Vooral in retro lampen, behang, voorraadblikken en serviesgoed kwam deze kleur veel terug. Op een gegeven moment verdween de oranje kleur weer helemaal uit het straatbeeld en spotten we hem sindsdien niet meer zo vaak. Maar wat we nu steeds vaker terug zien, is dat deze kleur veel gecombineerd wordt met andere mooie tinten. Gebruik rode en roze kleuren om je interieur een stoer maar toch eigentijds tintje te geven. Op deze manier houd je het geheel wel rustig!

Kleinere details

De kleur oranje kun je ook heel makkelijk op een subtiele manier terug laten komen in huis. Een stoel aan de eetkamertafel, een poster aan de muur, de details in je serviesset... Op deze manier laat je de kleur op bepaalde manieren terug komen waardoor er een leuk geheel ontstaat. Je vrolijkt je huis er ook nog eens op, want hoe leuk en fris staan deze kleurtjes zo bij elkaar?!

Groter oppervlak

Oranje roept bij ons natuurlijk gelijk een feestelijk gevoel op. Durf jij het aan om een groter oppervlak van deze kleur in jouw woning toe te voegen? Ook bij dit sfeerbeeld vonden wij de combinatie tussen verschillende kleuren ontzettend leuk. Omdat oranje een aardetint is, geeft dit een gevoel van evenwicht, motivatie en blijheid. Een fris kleurtje op de muur of een opvallende Major fauteuil zal dus jouw woonkamer én humeur oppeppen!

Wat vind jij van de kleur oranje? Hopelijk heb je iets gehad aan deze leuke sfeerbeelden en producten die ook na koningsdag nog prima te gebruiken zijn! Wij wensen jou op deze manier een hele fijne koningsdag!