Maak kennis met onze kamerplanten!

Geplaatst in Nieuws Tips door Renske

Achter de schermen waren we er al een tijdje mee bezig, maar vorige week donderdag was het dan eindelijk zo ver! Om je inrichting helemaal compleet te maken shop je bij ons in de winkel nu ook de mooiste kamerplanten. Ben je benieuwd naar deze planten en hoe je ze het beste kan verzorgen? Lees snel verder!

kamerplanten verzorging nasmaak
 1. Scindapsus Pictus
 2. Peperomia Obtrisifolia
 3. Ananas Corona
 4. Pilea Peperomioides
 5. Epiphyllum Anguliger

1. Scindapsus Pictus

De Scindapsus is in de volksmond beter bekend als Epipremnum. De hangende kamerplant is gemakkelijk in verzorging en werkt luchtzuiverend! De Scindapsus Pictus kenmerkt zich door zijn zilver gevlekte bladmotief, en is zowel leuk in een staande of hangende pot. Het is belangrijk dat de grond van deze plant altijd vochtig blijft. Het is een snelle groeier en hoeft niet per sé bij het raam te staan; lekker makkelijk dus!

2. Peperomia Obtrisifolia (Krokodillentraan)

De Peperomia Obtrisifolia, ook wel de Krokodillentraan genoemd, heeft veel licht (maar geen felle zon!) en vocht nodig en is een leuke laaggroeiende plant met dikke bladeren. Prachtig voor op tafel en makkelijk te combineren met andere plantsoorten! Geef de plant bij voorkeur via de schotel water, de bladeren mogen niet nat worden.

3. Ananas Corona

Hoe leuk is deze plant mét ananas?! Het schijnt dat de Ananas Corona goed helpt tegen snurken en wordt daarom ook wel de anti-snurkplant genoemd. De ananasplant geeft ’s nachts zuurstof af en is door het enzym bromeliane een sterke onstekingsremmer. Geef de plant een lichte standplaats buiten bereik van direct zonlicht. Hij heeft maar één keer in de week water nodig.

4. Pilea Peperomioides (Pannenkoekplant)

Een hele populaire plant en nu dus ook bij ons te koop: de Pilea Peperomioides! Ook bekend als de Pannenkoekplant. Deze plant staat graag in het licht en heeft veel vrolijke, ronde blaadjes. Wanneer je hem iedere week een beetje water geeft (hij kan echt niet tegen te veel water!) zul je zien dat hij ontzettend snel kan groeien. Draai hem zo nu en dan even, anders groeien de blaadjes allemaal één kant op ;)

5. Epiphyllum Anguliger (Zaagcactus)

De Zaagcactus is een zeer bijzondere plant en komt oorspronkelijk uit Mexico. De hangende zaagbladen kunnen wel tot een meter lang groeien, maar wel als je geduld hebt ;) In de zomer kunnen er zelfs witte bloemen uit deze plant groeien! De Epiphyllum Anguliger is familie van de cactus en is daarom erg makkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel water nodig, voed hem pas weer wanneer de aarde droog aanvoelt.

kamperplanten verzorging nasmaak
 1. Strelitzia
 2. Alocasia Gageana
 3. Areca Palm
 4. Musa Dwarf
 5. Philodendron Xanadu

6. Strelitzia (Papegaaiplant)

In de zomer heeft de Strelitzia, ook wel de Papegaaiplant, heeft echt veel water nodig, ongeveer zoveel dat de grond na een week net weer droog is. Lekker gieten dus! Voorkom echter dat de wortels in het water staan. In de winter mag de grond verder opdrogen. Geef de plant nog steeds één keer per week water, maar verminder de hoeveelheid. De Papegaaiplant heeft veel licht nodig, dus zoek een mooi plekje bij het raam! Maar volgens mij is dat helemaal niet erg met deze beauty ;)

7. Alocasia Gageana (Olifantsoor)

Alocasia's houden van grond die constant licht vochtig is. Controleer daarom regelmatig met een vinger in de grond of deze nog vochtig is. Deze olifantsoor (zo'n leuke naam!) wil het liefste op een plek staan met veel zonlicht. Wanneer deze kamerplant te weinig licht krijgt zou het kunnen dat de bladeren gaan hangen. Hiernaast groeit de Alocasia van nature naar de zon toe, maar mocht hij schuin groeien... Draai de plant een kwartslag!

8. Areca Palm

De grond van de Areca palm moet altijd licht vochtig blijven, water geven kan eens per week in de winter en twee keer per week in de zomer, maar regelmatig kleine beetjes is beter dan eens heel veel. Het is van belang dat de Areca lauw water krijgt bovenop de wortelkluit en niet vanaf onder per schaal. Daarnaast houdt hij van veel licht, maar te lang in direct zonlicht staan verdraagt hij niet. Zet daarom deze super mooie plant 2-4 meter van het raam.

9. Musa Dwarf (Bananenplant)

Een bananenplant heeft veel water nodig, de grond mag nooit uitdrogen! 2x per week is voldoende, maar in een warme zomerperiode is het noodzakelijk om dagelijks water te geven. Als de grond na 6 dagen nog steeds erg nat is geef je waarschijnlijk te veel water, controleer dit door regelmatig je vinger diep in de grond te steken. Bij weinig water of te veel zon gaan de bladeren hangen. De Musa ontvangt het liefst veel zonlicht, plaats deze kamerplant daarom ongeveer 2 meter voor een raam.

10. Philodendron Xanadu

De grond van een Philodendron moet licht vochtig blijven. Maar geef deze niet te grote hoeveelheden water per gietbeurt, want een Philodendron is gevoelig voor te veel water. In de winter is het beter de grond licht te laten opdrogen. Deze plant wordt ook graag 1x per week besproeid! Direct zonlicht vindt hij minder prettig, zet hem dus 3-6 meter van het raam af.

kamerplanten verzorging nasmaak
 1. Monstera Deliciosa
 2. Nephrolepis
 3. Phlebodium
 4. Calathea Orbifolia

11. Monstera Deliciosa

Deze prachtige gatenplant is erg sterk en kan dus prima op een donkere plek staan. Ook heeft hij niet zo veel water nodig, maar de grond mag niet uitdrogen. De Monstera houdt van een grond die altijd licht vochtig is.

12. Nephrolepis (Krulvaren)

De Nephrolepis, ook wel de Krulvaren, is een hele sterke kamervaren. Krulvarens groeien weelderig en gaan vele jaren mee. Ze vragen best wat ruimte en zorg, maar zijn dit zeker waard! Om vocht vast te houden is een plastic pot het beste. De wortelkluit kun je vochtig houden door regelmatig te gieten.

13. Phlebodium (Blauwvaren)

De Phlebodium is in Nederland beter bekend als de Zinkvaren of Blauwvaren. Deze plant is een kamerplant die in een constant licht vochtige grond moet staan, hij heeft een beetje meer aandacht nodig dan de rest. Voorkom hierbij watervorming in de onderkant van de pot! Ook is het nodig om deze Zinkvaren af en toe te besproeien met water. Hij is makkelijk qua lichtbehoefte, als er maar geen direct zonlicht is.

14. Calathea Orbifolia

Deze plant is uniek vanwege zijn mooie patroon in de bladeren. Je hebt verschillende groottes van deze soort. Je kunt de Calathea het beste regelmatig kleine hoeveelheden water geven. Het is van belang dat de Calathea in lichtvochtige grond staat, zonder dat er hierbij een laag water onder in de pot vormt. Ook de Calathea houdt ervan om regelmatig besproeid te worden en hij staat graag in een warme ruimte.

Zo, nu zijn wij natuurlijk benieuwd naar welke plant jouw favoriet is! Onze winkel in Heerenveen staat vol met de mooiste exemplaren, dus kom vooral eens gezellig een kijkje nemen.