Het ideale manneninterieur

Geplaatst in Trends door Renske

Bij het uitkiezen van een nieuwe bank, kast of tv meubel zie je vaak dat mannen en vrouwen er samen niet altijd uitkomen. De man wil kwaliteit, de vrouw gaat voor het hipste kleurtje. Vrouwen komen van Venus, mannen komen van Mars. Dit gezegde sluit mooi aan op waar we het vandaag over gaan hebben; de verschillen tussen mannen en vrouwen op het gebied van interieur! Natuurlijk sluit dit niet aan bij elke smaak en uitvoering, maar deze feitjes zien wij toch het meest in de showroom voorbij komen ;)

Kwaliteit

Mannen kiezen over het algemeen eerder voor het bekende. Een kwalitatief goede bureaustoel, een bed die jarenlang mee kan, of een keuken met veel ruimte en technische voorzieningen. Praktische spullen staan meestal bij de man voorop. Geen gedoe met trendgevoelige spulletjes! Een huis heeft meubels nodig om te zitten, slapen, koken of te chillen. De technische snufjes zien mannen vaker als de decoratie. Kijk eens naar de verlichting in huis, als dat met één druk op de knop allemaal aan- en uit kan, heb je toch niet meer nodig? En een mooie grote tv aan de muur is toch net kunst? Weg met die schilderijen en fotolijstjes!

Trends

Aan trends moeten mannen vaak even wennen. Helemaal geen probleem, maar bepaalde trends zijn ook ontzettend snel weer uit de bladen verdwenen. Vrouwen volgen veel vaker blogs, lezen regelmatig interieur tijdschriften en komen vaker in de winkels. Hierdoor zijn ze sneller op de hoogte van de laatste woontrends en zijn ze eerder geprikkeld om deze toe te passen in hun eigen interieur. Van mannen hoeft dat allemaal niet zo... We hebben toch alles al? Hoeveel kost dat allemaal wel niet?!

Stijl

Mannen houden gemiddeld gezien erg van een minimalistische, stoere en industriële uitstraling in huis. Een romantisch printje op de muur of veel dekentjes en kussentjes op de bank zul je niet snel terug zien in een echt mannenhuis. Strakke vormen, aardse tinten en natuurlijke materialen spreken een man meestal veel meer aan. Ook geeft een man liever iets meer uit aan een nieuw meubelstuk. Vrouwen shoppen liever een keer extra om zo af en toe het huis een update te geven ;)

Ben jij het altijd eens met je partner als het aan komt op de inrichting van je huis? Niet altijd? Kijk eens tussen de meubels op de leukste online woonwinkel van Nederland... Nasmaak! Met zo'n groot aanbod aan meubels en accessoires moeten jullie er vast wel uit komen. En anders staan wij altijd voor jullie klaar om gepast advies te geven. Shop ze!