5x de leukste manieren om een pendellamp op te hangen

Geplaatst in Trends Tips door Renske

Pendels en grote lichtbronnen zijn niet meer weg te denken uit een stoer en industrieel interieur. Waar je ze ook in huis neerhangt, ze geven overal een unieke en eigenwijze uitstraling. Nog ergens een ongezellig hoekje waarvan je niet goed weet wat je er mee aan moet? Je kunt ontzettend veel met deze leuke lampen. In deze blogpost laten we je de vijf leukste manieren en plekken zien om een pendellamp op te hangen. Lees lekker mee!

sfeerbeelden met pendellampen

1. Als nachtlampje

Staat je bed in een kleine ruimte, heb je geen plaats voor een nachtkastje maar vind je een normale wandlamp dan weer iets te saai? Gebruik een lang pendelsnoer als nachtlampje! Laat het snoer langs je bed naar beneden hangen zodat je makkelijk bij het knopje kan. Bij pendel-hanglampen hoeven de snoeren er echt niet super netjes bij te hangen. Een beetje nonchalant is juist leuk!

2. Als leeslamp naast de bank

Eigenlijk hetzelfde idee als het nachtlampje. Weinig ruimte en/of op zoek naar iets unieks? Hang een opvallende pendel naast de bank met een grote lichtbron en je creëert binnen een handomdraai een super stoere leeslamp.

3. Als bureaulamp

Handig voor op de kinder- of studeerkamer! Meer ruimte voor alle boeken, papieren en speelgoed. Van een pendel-hanglamp kun je ook heel makkelijk een wandlamp maken. Bevestig een houder van een boekenplank aan de muur (of misschien heb je die al hangen) en wikkel daar het snoer van je pendel nonchalant omheen. Vooral voor een kinderkamer is dit een leuk idee, nooit meer kapotte bureaulampen of gebroken lichtbronnen.


sfeerbeelden met pendellampen

4. Gecombineerd of als groep

Pendels zijn ideaal om te combineren met andere hanglampen. Ze zijn meestal vrij neutraal, dus ga los en probeer verschillende lampen en lichtbronnen bij elkaar! Hoe je ze bij elkaar hangt is helemaal aan jou. Kijk naar de ruimte die je ter beschikking hebt en probeer er een mooie compositie van te maken. Let daarbij vooral op de grootte en kleur van de pendel én lichtbron. Wanneer je de lampen boven een grote eetkamertafel wilt hangen is het misschien mooier om het licht meer te verspreiden. Heb je een kleiner oppervlak of wil je op één plek meer licht creëren, kies er dan voor om de pendels dichter bij elkaar te hangen.

5. Gewikkeld om hout of metaal

Last but not least; een echte Pinterest manier om je pendels op te hangen! Wikkel de snoeren van verschillende pendels om een stuk hout of metaal en maak zo je eigen grote hanglamp. Kies bijvoorbeeld een buisframe of grote tak, dit is helemaal afhankelijk van jouw eigen woonstijl. Laat de snoeren van de pendels aan één kant weglopen zodat je geen wirwar van draden ontwikkelt. Je kunt verder helemaal zelf bepalen hoe je hanglamp er uit komt te zien, hoe cool is dat?!

Ben jij ook zo'n fan van de pendel-trend en wil je thuis ook snel aan de slag? Met onderstaande producten stel jij binnen no-time je eigen pendellamp samen. Nog niet helemaal wat je zoekt? Het assortiment van Nasmaak puilt uit met leuke pendels, neem dus nog eens een kijkje op onze website ;)