De 5 meest gemaakte interieur fouten

Geplaatst in Tips door Renske

Een huis inrichten, het lijkt allemaal zo makkelijk om te doen. Je bepaald een budget, zoekt uit wat je leuk vind en binnen no-time heb jij je interieur helemaal voor elkaar. Nou, nee. Zo makkelijk gaat het niet! Wij lopen vaak tegen situaties aan die we regelmatig voorbij zien komen. Ben jij benieuwd naar de 5 meest gemaakte interieur fouten? In deze blogpost gaan we ze met je bespreken! Lees je mee?

Geen evenwicht

Deze situatie kom je in zoveel huishoudens tegen! Wanneer je in een kleine ruimte woont, hoef je echt niet alleen maar kleine meubels toe te voegen. Een langer tv meubel of breder vloerkleed kan je omgeving al zoveel groter laten lijken! Ook andersom komt dit vaak genoeg voor. Een kleine bank in een grote woonkamer valt natuurlijk helemaal weg. Tip: schuif je bank een stukje van de muur af! Dit oogt gelijk een stuk ruimtelijker ;)

Te veel decoratie

Wordt je bij elke woonwinkel ook altijd zo enthousiast van alle leuke prullaria die ze verkopen? Dat begrijpen wij helemaal, maar probeer je in te houden. Decoratie trends veranderen ontzettend snel en het is zonde om daar elke keer weer veel geld en tijd in te steken. Less is more! Je huis oogt ook nog eens veel rustiger met minder spulletjes. Mocht je je toch niet in kunnen houden tijdens het shoppen, spreek dan met jezelf af dat je je nieuwe aanwinsten inwisselt voor oude. Zo stapelt je collectie niet op en blijft je interieur een rustig geheel!

Kasten, kasten, kasten!

Argh! Je hebt opbergruimte nodig, maar alle kasten in huis staan helemaal vol. Wat doe je dan? Weer een nieuwe kast aanschaffen? Nee, dit keer niet! Dit probleem zien we zo vaak voorbij komen. Kies eerder voor een groter exemplaar met meer opbergruimte. Zo voorkom je dat je woonkamer een onrustig geheel wordt door al die verschillende opbergplekken. Of kijk eens naar een langer tv meubel, op die manier creëer je op een snelle manier meer opbergruimte, zonder dat je weer een nieuw meubeltje aan je ruimte hoeft toe te voegen!

Hoekjes creëren

Hoekjes in huis creëren. Eigenlijk is het super leuk om te doen, maar soms ontstaan er toch grote verschillen tussen bepaalde hoekjes in huis waardoor het allemaal niet meer zo leuk bij elkaar staat. Een welbekend voorbeeld hiervan is het speelgoed van de kinderen. Veel kleuren en onhandige vormen, waar kan je dat netjes opbergen? Veel ouders maken één hoek voor de kinderen waar al het speelgoed staat opgeslagen. En juist dit soort plekken halen de rust helemaal uit je interieur. Kijk anders eens naar een grote opbergkist! Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel stijlvolle kisten waar niet alleen al het speelgoed van je kinderen in past; ze maken van de verschillende hoekjes in huis ook weer één mooi geheel.

Het Pinterest effect

Social media takes over! Op internet zien we de mooiste woonkamers, tuinen, badkamers en keukens voorbij komen. Nooit zie je rommeltjes of vieze schoenen in beeld, deze stylisten willen altijd een perfect plaatje neerzetten. Logisch! Op die manier schiet je natuurlijke de mooiste foto's en inspiratiebeelden. Maar ben je wel eens ergens geweest waar het zo netjes was dat je niks durfde aan te raken? Dat noemen wij het Pinterest effect. Geef je er aan over, het hoeft er echt niet elke dag spik en span uit te zien! Eigenlijk maakt het je woning nog veel gezelliger en persoonlijker als er af en toe een bom aan rommel is ontploft ;)

Dit waren onze 5 meest gemaakte interieur fouten! Wij zijn eigenlijk wel benieuwd of jij deze fouten ook wel eens voorbij ziet komen of dat deze top 5 totaal nieuw is voor jou. Of misschien schiet er nu wel een andere veel voorkomende fout bij je binnen die je écht met ons wil delen. Stuur ons gerust een berichtje, misschien kunnen we er in de toekomst wel een nieuwe blog over maken!