De 10 populairste kamerplanten van 2017

Geplaatst in Trends door Renske

De botanische woontrend blijft maar groeien en de kleur groen werd verkozen tot dé kleur van het jaar. We kunnen er niet meer omheen, deze woontrend is mega! Natuurlijk passen planten perfect binnen deze trend en vonden wij het hoog tijd om de leukste en meestvoorkomende varianten vandaag even voor je op een rijtje te zetten. Ook geven we per plant aan hoe je deze het beste kan verzorgen, kun jij ze straks met een gerust hart gaan inslaan! ;) 

pannenkoekplant, erwtenplant, monstera en luchtplantjes
  1. Pannenkoekplant
  2. Erwtenplant
  3. Monstera
  4. Luchtplantjes

1. Pannenkoekplant

Hoe leuk is deze ware Instagram-hit? Deze grappige plant veroverde in de jaren 70 al talloze vensterbanken, maar sinds dit jaar duikt hij overal weer op. Hij heeft maar één keer in de week water nodig, dus prima te onderhouden!

2. Erwtenplant

Een perfecte hangplant! Ook deze vrolijke eyecatcher zie je steeds meer op internet voorbijkomen en is perfect voor in jouw leukste hangpotten. Je kunt eenvoudig stekjes maken van deze plant en hij heeft maar zelden water nodig. 

3. Monstera

Het blad van de Monstera zien we overal op terug: kussens, wandkaarten en dekbedovertrekken... Terecht! Deze prachtige plant is in het echt nog veel mooier. Om de dag een beetje water en je Monstera gaat tijden mee.

4. Luchtplantjes

Luchtplantjes zijn helemaal hot and happening! Dit zijn serieus plantjes zonder wortel die bijna geen water nodig hebben. Je kan ze overal ophangen of neerleggen, ze hebben geen aarde nodig. Gebruik een plantenspuit om ze éénmaal per week vochtig te maken... Easy!

polkadot begonia, zebrine alocasia, ananasplant
  1. Polkadot Begonia
  2. Zebrina Alocasia
  3. Ananasplant

5. Polkadot Begonia

Ook wel bekend als de stippenplant! Deze opvallende verschijning is nog niet in veel tuincentra verkrijgbaar, dus sla je slag als je er één tegenkomt. Geef hem regelmatig kleine beetjes water en houdt hem uit direct zonlicht voor de mooiste bladeren.

6. Zebrina Alocasia

Echte groene vingers? Dan is de Zebrina Alocasia echt iets voor jou. Hij heeft veel water en aandacht nodig, maar is een echte blikvanger in jouw interieur door het unieke patroon op de steel en de prachtige bladeren!

7. Ananasplant

Veel last van snurken? Een ananasplant schijnt wonderen te doen! Hij geeft zuurstof af in de nacht en staat ook nog eens super leuk door de mini ananas bovenop de steel. Die wil je toch hebben?

Cactus, Areca plant, Olifantsoor
  1. Cactus
  2. Areca plant
  3. Olifantsoor

8. Cactus

De welbekende cactus... Wie kent hem niet? Ook deze hoort natuurlijk in dit rijtje thuis. Ze hebben bijna geen water nodig en zijn verkrijgbaar in zoveel verschillende soorten en maten. Voor elke cactus vind je wel een plekje in huis!

9. Areca plant

Van de Areca plant krijg je spontaan zin in tropische temperaturen! Deze plant blijft lang goed en heeft tweemaal per week water nodig. Pas wel op, want ze kunnen ontzettend groot worden ;)

10. Olifantsoor

Last but not least: de Olifantsoor. Een super populaire plant die je op dit moment overal tegenkomt. Door zijn grote bladeren en strakke uitstraling staat deze prachtig in elk interieur. Hij heeft niet veel zonlicht nodig, dus ook op de donkere plekken in huis doet deze plant het goed. 

Heb je nu ook zo'n zin gekregen om al deze leuke planten in te slaan? Wij wel! Wij zijn heel benieuwd wat jouw favoriet is uit deze lijst. Laat je het ons weten?