Project: Aquanaut

Geplaatst in Projecten door Renske

Maak kennis met Aquanaut! Aquanaut Dutch Craftsmanship is inmiddels al meer dan 50 jaar een begrip op het water. Het bedrijf biedt bijna alles aan wat te maken heeft met het motorboot varen. De Aquanaut werf met aangrenzende jachthaven ligt op het terrein van ongeveer 35.000 m2 midden in het hartje van Sneek, het fantastische watersportcentrum in Friesland. De ontvangstruimte van het bedrijf kon wel een opfrisbeurt gebruiken, dus samen met de medewerkers van Aquanaut hebben we een plan gemaakt en zijn we aan de slag gegaan om de ruimte lekker op te frissen!

Hoe zijn jullie destijds bij Nasmaak terecht gekomen en waarom hebben jullie gekozen voor ons bedrijf?

Wij hadden van vrienden al eens gehoord dat we “daar op het industrieterrein in Heerenveen” ook eens moesten kijken. Bij binnenkomst waren wij verrast door wat we zagen, zoveel leuke spulletjes, dat verwacht je eigenlijk op zo’n plek niet.

Wat wilden jullie graag uitstralen in de ontvangstruimte?

We wilden niet de doorsnee maritieme uitstraling (koper, mahonie, touwtjes) maar juist iets eigentijds en stijlvols. Nadat we verliefd werden op het kofferbak - zitbankje vielen de puzzel stukjes daarna gemakkelijk in elkaar. De kofferbak blijkt van een taxi uit India te zijn, zo vertelde onze havenmeester die daar in zijn marine tijd was geweest. We hebben er een paar buitenboordmotoren uit de jaren zestig bij geplaatst die symbool staan voor de al best lange historie van ons bedrijf. Er zijn niet zo veel jachtwerven uit die tijd over gebleven, we zijn daar best trots op.

Project Aquanaut

Reageren klanten ook anders nu de ontvangstruimte een upgrade heeft gekregen?

Vooral de vrouwen vinden de nieuwe inrichting helemaal geweldig. En dat is mooi want ook bij een boot geldt dat de vrouw toch echt de beslissende stem heeft.

Wat vinden jullie zelf de leukste verandering aan de ontvangstruimte?

De klanten moeten in de ontvangstruimte zin krijgen in het varen, ze moeten zich op hun gemak voelen. De enorme afbeelding met het nieuwe Aquanaut motorjacht, varend op de Friese meren tussen rietkragen en omringd door zeilbootjes, gecombineerd met de stijlvolle en gezellige inrichting die we bij Nasmaak vonden, dat blijkt heel goed te werken.