Meerdere salontafels met elkaar combineren

Geplaatst in Trends Tips door Renske

Het tijdperk dat half Nederland dezelfde robuuste salontafel in de woonkamer had staan, ligt inmiddels ver achter ons. We vinden het tegenwoordig veel leuker om regelmatig af te wisselen, nieuwe dingen te proberen en het net even anders te doen. De trend om meerdere salontafeltjes met elkaar te combineren sluit hier daarom perfect op aan. Naast het feit dat het super leuk is om gebruik te maken van meerdere salontafels, is het ook nog eens heel erg functioneel! De meeste tafeltjes kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt en zijn makkelijk te verplaatsen. Ben je van plan om binnenkort iets nieuws uit te proberen op het gebied van salontafels? Het kan soms nog best lastig zijn om de juiste combinaties te maken; er is ontzettend veel keus! Met onderstaande tips en ideeën zorg jij ervoor dat jouw woonkamer er straks weer helemaal fris en gestyled bij staat!

Salontafels verzameling

Zorg voor eenheid en contrast

Eenheid én contrast? Dat zijn toch twee totaal verschillende dingen? Ja! Elk bijzettafeltje werkt mee aan het totaalplaatje van jouw interieur. Is de rest van je huis rustig en licht ingericht? Dan kan een salontafeltje met een felle kleur of opvallend model net even wat meer pit geven. Heb je een hele robuuste, grote bank? Ronde vormen in salontafels zorgen voor afwisseling en kunnen daardoor net even het verschil maken. Wanneer je contrast en eenheid goed met elkaar laat samen gaan, zul je zien dat er verrassende combinaties ontstaan!

Salontafels in woonkamer met contrast en eenheid

Speel met hoogtes en vormen

Hoogtes en vormen zijn naast eenheid en contrast ook erg belangrijk. Dit zorgt voor een speels uiterlijk! Schuif het ene tafeltje net even iets onder het andere tafeltje om zo een mooi geheel te creëren. Wanneer je twee grotere rechthoekige salontafeltjes gebruikt, kan het juist heel leuk en verrassend staan als je alsnog gebruik maakt van een kleiner rond tafeltje. Ook een groot vloerkleed onder je salontafels kan meewerken aan een mooi geheel. Probeer het uit! Alles is mogelijk.

Salontafels woonkamer hoogtes en vormen, rond, rechthoek

Onze favorieten

Om de keuze misschien iets makkelijker te maken, hebben wij hieronder onze favoriete salontafels van het moment geselecteerd. Tip: Kijk eens naar bijzettafels, krukjes, poefs of nachtkastjes, soms zitten er items tussen die ook prima als salontafel gebruikt kunnen worden!