5 kamerplanten die je dit seizoen echt in huis moet halen!

Geplaatst in Trends door Renske

Weet je het nog? Afgelopen jaar schreven we een blog over de 10 populairste kamerplanten van 2017. Die blog kun je hier teruglezen. Inmiddels zijn we een jaar verder en zijn er een aantal favorieten bijgekomen! Een goede reden voor een nieuwe blog met nieuwe planten. Welke zijn op dit moment populair en moet je echt in huis halen? Kijk gezellig mee!

calathea orbifolia, bananenplant, schijfcactus
  1. Calathea Orbifolia
  2. Bananenplant
  3. Schijfcactus

1. Calathea Orbifolia

Hoe gaaf is deze eerste plant! Door de verschillende kleuren in zijn blad is de Calathea Orbifolia een echte eyecatcher. 'S avonds sluit hij zijn bladeren en 's ochtends opent hij ze weer; dit kun je ook horen! Laat deze plant niet in een laag water staan, maar geef hem af en toe een beetje water.

2. Bananenplant

Zo snel zal hij jou niet een tros bananen bezorgen, maar mooi is deze grote kamerplant zeker! De bananenplant heeft een stoere en frisse uitstraling, maar vraagt wel om de nodige verzorging om zo knap te blijven. Hij heeft veel licht nodig, dus zet hem altijd in de buurt van een raam. Ook kan deze plant echt niet zonder water, dus hou dit altijd in de gaten.

3. Schijfcactus

Maak kennis met de Opuntia! Deze vrolijke cactus-soort, ook wel de schijfcactus genoemd, is verkrijgbaar in veel verschillende groottes. We kennen natuurlijk allemaal de traditionele cactus, maar deze is net even anders. Deze plant staat bekend om het feit dat hij goed tegen de afwezigheid van water kan, ideaal als je veel weg bent dus. Zet hem wel in de zon!

waaierpalm, medinilla magnificia
  1. Waaierpalm
  2. Medinilla Magnificia

4. Waaierpalm

De waaierpalm is een grote, luchtzuiverende plant die verkrijgbaar is in verschillende soorten. Iedere waaierpalm heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en verzorgingstips, kijk hier dus naar zodra je er eentje in huis haalt! Met een waaierpalm creëer je een heerlijke tropische sfeer ;)

5. Medinilla Magnificia

Last but not least, de Medinilla Magnifica! De naam zegt het al, deze plant ziet er prachtig uit. Hou je van kleur, dan is deze plant echt iets voor jou! De roze bloemen geven de plant een romantische uitstraling. Geef hem niet te veel water, één keer in de week een beetje is voldoende. Zet hem op een lichte plek met direct zonlicht.

Ben je ook zo enthousiast geworden? Wij zijn heel benieuwd wat jouw favoriete plant is uit deze lijst. Laat het ons weten!