Ga je op kamers? Lees hier 5 handige interieurtips!

Geplaatst in Tips door Renske

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur! Voor alle (nieuwe) studenten onder ons een spannende tijd. Ga je studeren in een nieuwe stad en woon je vanaf september niet meer gezellig bij je ouders? Lees dan snel verder, wij geven je handige tips over hoe je je nieuwe stekkie het handigst en meest functioneel kan inrichten zodat jij met een gerust hart aan je nieuwe opleiding kunt beginnen ;) 

Studentenkamer interieur

1. Clean it up!

Het is even een werkje zo'n verhuizing, maar maak het jezelf niet moeilijker dan het is. Zoek voordat je over gaat je spulletjes uit, zo neem je geen overbodige dingen mee. Ga een rondje door je kledingkast, doneer die stapel gelezen (school)boeken en pimp dat verouderde nachtkastje. Door eerst je spullen uit te zoeken begin je met een frisse start aan je nieuwe levensfase, plus het scheelt je ook nog eens ontzettend veel gesjouw.

2. Gebruik meubels met meerdere functies

Een hoge muur in je kamer? Gebruik alle ruimte die je hebt en plaats een paar wandplanken. Daarop kun je weer zoveel spullen kwijt! Ook een hoogslaper is ideaal wanneer je kamer niet groot genoeg is voor al jouw meubels. Zet je bureau, eettafel of kledingkast onder je hoogslaper en bespaar op die manier ontzettend veel ruimte. Je kamer ziet er met een hoogslaper ook gelijk erg gezellig uit!

3. Werk de hoogte in

De ruimte voor allemaal verschillende meubels heb je niet, dus probeer hier een mooi evenwicht in te vinden. Gebruik je eettafel ook als bureau, richt de ruimte onder je bed in als extra opbergmogelijkheid en kijk eens naar een slaapbank in plaats van een normale variant voor logees en vrienden.

4. Gebruik spiegels en lichte kleuren

Lichte kleuren op je muren, vloer en plafond zijn een echte must in een studentenkamer. Het geeft rust en laat de ruimte veel groter lijken. Dus heb je nog een donker muurtje in je kamer waar je echt geen raad mee weet? Vraag je huisbaas of je hem wit mag schilderen, je zult zien dat het binnen no-time een stuk frisser staat.

5. Doe een rondje door de kringloop

In jouw studentenstad is vast wel een grote kringloopwinkel te vinden. Onze laatste tip, loop er eens een rondje doorheen! Soms vind je er echt de leukste meubeltjes of accessoires die jouw kamertje een stuk leuker kunnen maken. En mocht je er dan na een tijdje weer op uitgekeken zijn, hoef je je ook niet schuldig te voelen dat je er de hoofdprijs voor hebt betaald ;)

Ga jij op kamers en heb jij nog andere tips die zeker niet hadden mogen ontbreken in dit rijtje? Laat het ons weten!